Hvordan slutte å drikke?
Mann, 27 år fra Hordaland

Det er litt vanskelig for oss å gi deg gode tips på hvordan du skal slutte å drikke uten informasjon om situasjonen. Men vi kan si noe generelt. Noen klarer å slutte på egen hånd når de bestemmer seg for det, andre trenger hjelp. Det finnes ulike tilbud til de som trenger hjelp. For noen er det nødvendig å legge seg inn for behandling, mens for andre er dagtilbud med hjelp av psykolog/terapeut tilstrekkelig. Hva slags type tilbud som passer best for den enkelte utredes i samarbeid med fastlegen som også er den som søker inn til behandling.

I Norge har vi også flere forskjellige foreninger som kan gi hjelp til mennesker som vil slutte å drikke. Eksempler på det er Norske lenker og Anonyme alkoholikere.

Du kan også ta en titt på denne siden, som er en side utviklet av Bergensklinikkene. Her kan du teste ditt forhold til alkohol, samt du kan finne et selvhjelpsprogram som er et godt verktøy i prosessen med å slutte å drikke.

 

 

 

Legg igjen en kommentar