Alkoholiker

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hvordan slutte å drikke?
Mann, 27 år fra Hordaland

Det er litt vanskelig for oss å gi deg gode tips på hvordan du skal slutte å drikke uten informasjon om situasjonen. Men vi kan si noe generelt. Noen klarer å slutte på egen hånd når de bestemmer seg for det, andre trenger hjelp. Det finnes ulike tilbud til de som trenger hjelp. For noen er det nødvendig å legge seg inn for behandling, mens for andre er dagtilbud med hjelp av psykolog/terapeut tilstrekkelig. Hva slags type tilbud som passer best for den enkelte utredes i samarbeid med fastlegen som også er den som søker inn til behandling.

I Norge har vi også flere forskjellige foreninger som kan gi hjelp til mennesker som vil slutte å drikke. Eksempler på det er Norske lenker og Anonyme alkoholikere.

Du kan også ta en titt på denne siden, som er en side utviklet av Bergensklinikkene. Her kan du teste ditt forhold til alkohol, samt du kan finne et selvhjelpsprogram som er et godt verktøy i prosessen med å slutte å drikke.

 

 

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.