Alkohol og antipsykotisk medikament

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

rustlf-logo 75x67Hei! Jeg er litt redd.. For jeg har inntatt 90 mg med Abilify sammens med alkohol (øl) ( dvs. 9 tabletter 10 mg) er det farlig ?
Kvinne, 21 år fra Møre og Romsdal

Vi antar at du har vært i kontakt med oss om dette per telefon. Vi henviser derfor til samtalen. Hvis det mot formodning ikke var deg vi snakket med, er følgende viktig å vite om blanding av alkohol (og andre sentraldempende stoffer) og Abilify.

Dette er hentet fra Felleskatalogen «Pga. preparatets primære sentraldempende effekter, bør forsiktighet utvises ved samtidig inntak av alkohol eller andre sentralvirkende legemidler med overlappende bivirkninger som sedasjon.» Altså: du bør vøre oppmerksom på hva denne blandingen kan føre til. Det betyr ikke at du må være helt avholdende, men meget forsiktig. Du sier ikke hvor mye du har drukket, men generelt er nok det beste å ikke drikke, eller i hvert fall minimalt.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.