Sobril, og bilkjøring.

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Vet ikke om dere kan svare på dette? Men prøver jeg. Jeg bruker 10 mg sobril av og til. Men kan jeg kjøre bil selv om jeg tar sobril? Jeg blir ikke sløv, men rolig. Hvor mange timer må det gå før jeg kan kjøre bil etter jeg har tatt en sobril?
Kvinne, 22 år fra Nordland

Folkehelseinstituttet har utgitt en artikkel hvor de angir cirka virketid for diverse trafikkfarlige medikamenter. Her skriver de at 10 mg oxazepam (virkestoffet i sobril) sitter i kroppen i cirka 5-12 timer etter inntak av en enkelt dose. Du bør unngå bilkjøring før du er helt sikker på at du ikke lenger er påvirket.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.