Hvordan virker alkohol på de som drikker?
Mann, 13 år fra Oslo

Relativt kort tid etter inntak av alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Man kan bli «i godt humør», og det kan gå ut over balanse og dømmekraft. Dette er først og fremst konsekvenser av alkoholens effekt på hjernen. Vi vet mye om virkning og skadevirkning av alkohol på grunn av forskning, likevel er det fortsatt mye vi ikke vet. På helsedirektoratets faktaark om alkohol skiver de: 
«Alkoholen blir først og fremst sugd opp i blodet (absorbert) fra tarmene. Litt alkohol kan også bli absorbert fra munnhulen, spiserøret og litt mer fra magesekken. Kort tid etter inntak, vanligvis bare noen minutter, kan det måles alkohol i blodet (mengde alkohol i blodet angis i promille). Absorpsjonsprosessen går særlig raskt dersom det er lenge siden vi har spist. Da kan høyeste alkoholkonsentrasjon i blodet oppnås 15-30 minutter etter drikking, og en stor alkoholmengde kan være nærmest fullstendig absorbert på mindre enn 1 time. Drikkes alkohol på full mage eller i forbindelse med et måltid, vil absorpsjonen gå langsommere og kunne strekke seg over flere timer. I løpet av den tiden alkoholen befinner seg i fordøyelsessystemet (mage og tarm) før den går over i blodet, gir den ingen virkning på resten av kroppen. Virkningen kommer først når alkoholen har blitt absorbert og transportert rundt til organene i kroppen»

Som sagt angis mende alkohol i blodet som promille. Jo høyere promille man har, jo fullere er man. Du kan lese om hvordan promillenivået påvirker kroppen, og om alkohol og virkninger i disse artikkelen fra ung.no.

Legg igjen en kommentar