Hei! Jeg skal på en bursdag om noen dager der vi skal drikke litt, og jeg har ikke tenkt å bli full, bare litt brisen. Vi skal ha øl og sprit. Jeg veier 40 kg. Bursdagen varer i ca 3-4 timer tror jeg. Er uerfaren, bare drukket en halv flaske til en fest før og da merka jeg ingen verdens ting. Vil gjerne bli brisen og livlig men IKKE slik at foreldrene mine merker noe. Hvor mye kan jeg drikke og hvor hyppig for å bli glad og livlig men ikke ute av stand til å passe på hva jeg sier? Et veldig viktig at foreldre ikke finner ut av noe! Svar fort plis, er om få dager. Vil gjerne være opplagt dagen etter og, skal på familiegreie og må da ikke vises. Bursdagen blir sikkert mellom 17-22en plass.
Kvinne, 15 år fra

Hvor høy alkoholpromille man får (og hvor full man blir) avhenger av flere ting. Kjønn, kroppsvekt, hvor mye man drikker, hvor fort, væskebalansen i kroppen og om man drikker på tom mage, er alle viktige faktorer.
Virkningen av alkoholen endrer seg med alkoholkonsentrasjonen i blodet, og det er her store individuelle forskjeller. Som tommelfingerregel gjelder:

Som du forstår er alkoholpromillen ikke bare avhengig av hvor mye man drikker.  Hvis du ønsker å være litt forsiktig, kan vi bl.a. råde deg til å spise et godt måltid før du begynner å drikke. Vi kan dessuten anbefale deg å vente litt mellom hver gang du tar en øl, og dessuten drikke vann (eller annen alkoholfri drikke) mellom hvert alkoholinntak.
Du skriver at du veier 40 kg. I følge promillekalkulator – promille.no, vil du ha 0.81 i promille en time etter at du har drukket 2 x 0.33 l øl. Promille synker med ca 0.15 pr time, så hvis festen varer 4 timer vil du ha ca 0.36 i promille når den slutter hvis du drikker
2 x 0,33 l øl med en gang den begynner. Det er verdt å merke seg at det er vanskelig å vite hvordan kroppen reagerer på alkohol når du er så ung og ikke har drukket noe særlig tidligere. Derfor kan det være greit å passe på å drikke sakte, samt holde seg til drikke med lav alkoholprosent (hold deg unna sprit). Da er det nemmelig lettere å bevare kontrollen.
Når det gjelder dagen derpå er det vanskelig å si hvorvidt du kommedr til å være opplagt eller ikke. Hvor godt du tåler alkohol er individuelt og kan variere fra gang til gang.

 

 

Legg igjen en kommentar