Hasj

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

hasjHei. Tok min 16 år gamle sønn og hans kamerat på fersken med røyking av hasj…. Hva gjør jeg? Hvor får jeg hjelp?
Mann, 49 år fra Rogaland

Du spør hva du skal gjøre? Det første vi lurer på er om du har snakket med sønnen din? Det er ikke uvanlig at 16 åringer eksperimenterer med hasj, og selv om det ikke er ønskelig behøver det ikke være så alvorlig. Med alvorlig mener vi at sønnen din bruker det jevnlig og/eller er avhengig. Det første vi derfor anbefaler deg å gjøre er og snakke med sønnen din om situasjonen. Fortelle han at du er bekymret for at han røyker hasj og hva ved det som gjør deg bekymret. Hvis du går inn på Fakta om cannabis, hasj og marihuana Folkehelseinstituttets faktaark kan du lese om psykiske og fysiske skader hasj bruk kan medføre. I tillegg er det jo en rekke juridiske konsekvenser ved å bruke hasj som er et illegalt narkotisk stoff. Hvis han blir tatt av politiet kan det også få konsekvenser for mulighet til å ta førerkort, militærtjeneste, opptak til noen skoler, utestengelse fra enkelte yrker etc.  Så ta en prat med han, fortell han hva som gjør deg bekymret, lytt til hva han sier om sitt forbruk og forhold til hasj. Hvis han er enig med deg at det kanskje ikke er så lurt å røyke hasj kan dere komme til enighet. Hvis ikke dere kommer til enighet og/eller du ikke har tillitt til han slutter kan du jo kontakte noen som kan hjelpe dere. Du kan begynne med å kontakte helsesøster eller sosiallærer på skolen. Du er også velkommen til å kontakte oss på 08588 RUStelfonen, vi er åpne fra 11-19 hver dag og 11-21 onsdager.

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.