Er det farlig å kombinere cannabis og alkohol?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei! Er det farlig eller innebærer risiko å kombinere disse to substansene? Har hørt at det er farlig å kombinere stimulerende f.eks amfetamin sammen med alkohol, men å kombinere cannabis og alkohol har jeg ikke funnet informasjon om. Regner med det innebærer en risiko, fordi begge virker dempende på sentralnervesystemet. Kan man f.eks få varige skader, potenserer de effekten av hverandre? Hva skjer? Interessert.
Mann, 20 år fra

Å bruke to rusmidler samtidig innebærer ofte at disse forsterker hverandres effekt ja, noe som også er tilfelle ved kombibruk av cannabis og alkohol. Mange har rapportert at de blir syke av komboen, de mest vanlige symptomene er kaldsvette, svimmelhet kvalme og oppkast. Her kan du lese mer om kombinasjonsbruk av alkohol og cannabis (på engelsk).

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.