tabletter hviteJeg lurer på om det er farlig å blande schizofreni-medikamentet Quetiapin og bipolar-medisinen lamictal. Dette er medikamenter jeg ikke skal ha i og med at jeg ikke har slike lidelser. Lamictal merker jeg ikke stort mye til og har blandet lamictal med quentapin, ritalin og conserta + melatonin DEPO. Alene merker jeg ingen ting til lamictal. Quetiapin derimot har jeg en stor del bivirkninger. – Den gir en slags rusfølelse. Jeg kan sjangle og føler meg nesten «full» som om jeg hadde drukket alkohol. Jeg kan snakke uten at det jeg sier gir mening til noen andre enn meg selv, jeg får RSL (Restless legs syndrome) som er helt forferdelig. Det er så ille at jeg fikk lyst å kappe av beina, det var så ubehagelig å ha de i ro. For å sette det i sammenheng vil jeg si at det er akkurat som brannkopper som klør helt forferdelig, men du kan ikke klø… Quetiapin gir også en utrolig trang til å spise, ble forferdelig sulten før jeg sovnet og sov ekstremt tungt. – jeg ble fortalt at de ristet i meg og slo på meg uten at jeg reagerte, jeg var ved bevissthet, for jeg husker bittelitt. NB: quentiapin tabeletten var utgått på dato. Har du noen råd? Informasjon? Skadevirkninger? Er dette farlig?
Mann, 17 år fra Hordaland

Det vi vet om de ulike medikamentene du nevner er at de kan gi bivirkninger. Derfor er de reseptbelagte og skal de kun brukes som foreskrevet av lege. Hvilke bivirkninger hvert enkelt medikament kan gi kan du lese mer om hvis du går inn på Felleskatalogen. Andre skadevirkninger og farer ved å kombinere de ulike medikamentene har vi ikke kunnskap om så vi anbefaler deg å ta kontakt med en lege eventuelt en farmasøyt på et apotek.

 

Legg igjen en kommentar