Hva skjer egentlig med deg når du er full? Hvordan er følelsen av å være full?
Kvinne, 15 år fra Vestfold

Det varierer nok litt. Noen er vant til å være «full» og de har nok en annen opplevelse enn de som ikke er vant med det. Hvordan det føles er ikke så lett å beskrive for det kan jo hende du/dere vil ha en annen opplevelse enn f.eks. foreldrene deres. Alkoholens generelle virkninger gir bl.a. følgende symptomer:

Virkningen endrer seg med alkoholkonsentrasjonen i blodet, og det er her store individuelle forskjeller. Som tommelfingerregel gjelder:

 

Hvor høy alkoholpromille man får (og hvor full man blir) avhenger av flere ting. Kjønn, kroppsvekt, hvor mye man drikker, hvor fort, væskebalansen i kroppen og om man drikker på tom mage, er alle viktige faktorer. Hvis man er uerfaren med å drikke alkohol er det best å starte med noe med lav alkoholprosent, f.eks øl.

 

Her kan du lese mer om alkoholens virkninger.

Legg igjen en kommentar