promillesymbol litenHei. Jeg har et skoleprosjekt om alkohol. Jeg lurer på: Hva er de vanligste og mest kjente typene alkohol, og hva inneholder de? (promille osv..) Håper dere kan forklare meg dette på en ganske enkel måte. Takk på forhånd.
Kvinne, 14 år fra Vest-Agder

Det finnes flere hundre typer av stoffet alkohol. Du kan lese mer om det her.

Den alkoholen man drikker heter etylalkohol eller etanol, som vi bruker i øl, vin, brennevin og sprit. Alkohol er en klar lettflytende væske, som finnes i alkoholholdige drikker.

Alkohol er det mest vanlige rusmiddelet i Europa i dag. Alkoholholdig drikk er en væske som hovedsakelig består av smakstilsatt vann og det kjemiske stoffet etanol (etylalkohol). Alkohol utvinnes ved at det oppstår en gjæringsprosess av sukkeret i frukt (druer), grønnsaker (poteter) eller kornprodukter, som danner etanol. Det finnes mange ulike typer alkohol. Mengden av alkohol i produktene varierer. De vanligste typene alkoholholdig drikk er:

Legg igjen en kommentar