Misbruk av Paracet

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

For 3 år siden var eg i en liten bilulykke, så eg fikk veldig vondt i ryggen. Så da tok eg veldig masse paracetter. I hvert fall 10 for dagen i 4-5 måneder. På den tiden var eg i et veldig dårlig forhold.. Så til slutt tok eg paracetter kun for å føle meg bedre. Var nok bare psykisk, men de hjalp. Det er slutt for lenge siden nå. Men for et år siden var eg veldig nede og tok 27 paracetter (500mg) 7 paralgin major, noen ibux og voltaren.. Det eg fant rundt om. Har tatt en del paracetter når eg har vert deprimert siden da også, men ikkje så mangen som da. Så det eg lure på er om det kan ha noen virkning nå? For eg e så utrolig trøtt og sliten, men aldri avslappet. Er ganske slitsomt. Får ikke sove før 5 timer etter at eg har slukket lyset. Har ofte vondt i magen, under venstre ribbein. Og blir ofte kvalm. Har også begynt å hallusinere i det siste. Men tror det er pga så lite søvn, 2-3 timer natta. Får ofte pusteproblemer og hjertebank. Og bare detter sammen. Jeg skjelver i hendene hele tiden, og må alltid putle med noe.
Jente 18 år

Som du skriver har du tidligere hatt (for) store inntak av paracet, men slik vi forstår det er et år siden du tok virkelig mye på en gang. Den dosen du beskriver at du tok da er meget stor, stor nok til at den kunne gi alvorlige og varige leverskader. Denne typen skader pleier å gjøre seg merkbare i løpet av noen døgn, så vi tror ikke at det ubehaget du opplever nå har noe med inntaket for et år siden å gjøre.

Du har helt rett i at søvnmangel kan gi hallusinasjoner, tretthetsfølelse og generelt ubehag. Du skriver at du har slitt med depresjon, og vi tenker at de symptomene du beskriver kanskje har sammenheng med det? Det er mange psykiske plager som kan gi fysiske symptomer, du kan lese mer om det i denne artikkelen fra helsenorge.no.

Uavhengig av om plagene dine henger sammen med depresjonen, vil vi anbefale deg å kontakte lege for en prat. Da kan du får utelukket eventuelle fysiske sykdommer, og du kan få henvisning til behandling for din depresjon.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.