Lillesøster røyker hasj.

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei. Går rett på sak. Lillesøsteren min på 16 år har nettopp flyttet hjemmefra og begynt på videregående. Der begynte hun med hasj. Vet ikke hvor ofte eller hvor mye men jeg vet det skjer, vi snakker en del om dette her. Da min lillebror på 18 begynte med røyk, alkohol og snus i en alder av 14-15 fortalte jeg dette til min mor. Kan si dt sånn at han driver med dette fortsatt i tillegg til hasj. Så mye hjalp dt e varsle mor. Jeg har egentlig aldri bodd med denne familieb og har ikke mye kontakt med dem. Regner broren min som voksen og uhjelpelig men ser fortsatt potensiale i min søster da hun enda bare er 16.. Hva pokker gjør jeg? Dt nytter ikke å snakke med moren vår da hun aldri tar ansvar for sånt. Jeg var heldig og flyttet til min far da jeg var ung fordi jeg også holdt på å gå på trynet.(annen historie) Så hva gjør jeg? Jeg har en del kompiser inne for dt miljøet, 1 har kuttet og en annen sliter veldig. Kjenner en som langet dop osv. Osv. I 30 årene som i dag skal bli en slags lærer, kjempehyggelig fyr med feil foreldre. Han har fortalt meg en del skrekkhistorier om sliky og vil derfor hjelpe søsteren min før hun ender opp som sin eldre bror(min lillebror). Vi har flere yngre søsken og er også redd for at disse kan ta skade av dette. Samtidig vil jeg ikke ha dette hengende over meg selv da jeg har en karriere og jobb i militæret. Angående min bror har jeg allerede avtalt med meg selv at jeg bare må kutte han ut hvis han ikke roer seg, men min søster må jeg kunne hjelpe.. Også de mindre søsknene våre.. Dt skal sies at moren vår er syk men trenger ikke å ta dt her. Hun har nok med å passe på seg selv så jeg vil derfor gjøre noe for ungene..
Mann, 21 år fra

Vi skjønner godt at dette er utfordrende for deg. Du har ditt eget liv å ivareta, samtidig som du ønsker å hjelpe dine yngre søsken. Du skriver at du snakket med din mor da du begynte å bekymre deg for lillebroren din uten at det hjalp. Nå kan det jo godt hende at moren din prøvde å gjøre noe da, selv om det ikke ser ut til at det ga noe godt resultat. Ungdom som eksperimenterer med rusmidler kan være vanskelig å hjelpe, kanskje særlig for foreldrene som ofte ansees som ganske «teite». Derfor kan det være lurt for foreldre (og andre pårørende) å be om profesjonell hjelp i slike situasjoner. Eksempler på steder å få hjelp kan være helsestasjon for ungdom, barnevern, familievernkontor eller skole. Du skriver at moren din er syk, og egentlig har nok med å passe på seg selv. Det er kanskje enda en grunn til å innvolvere profesjonelle i situasjonen. Du finner en utfyllende liste over eventuelle hjelpetjenester her.

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.