Fruktobakk og vannpipe.

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Har lyst til å begynne med dette fordi det ser interessant ut. Er det aldersrestriksjoner? Er det lovlig i det hele tatt? Hvor kan jeg få tak i pipe o.l? Ser også at fruktobakk – med og uten nikotin – er ulovlig, men allikevel selges og kjøpes det åpenlyst på nettet. Er dette fordi de har spesiell tillatelse eller noe? Mann, 15 år fra

I Norge er det ikke aldersrestriksjoner på bruk av vannpipe og frukttobakk av den enkle grunn at frukttobakken er ulovlig uavhengig av alder. Frukttobakk til vannpipe (shisha/hookah) blir rammet av Forskrift om forbud mot nye tobakks- og nikotinprodukter§ 2: «Det er forbudt å produsere, føre inn i Norge, omsette eller overlate til andre nye former for tobakks- og nikotinholdige produkter». Så vidt vi vet inneholder de aller fleste såkalte frukttobakker man bruker til vannpiper tobakk og/eller nikotin. Det vil si at produktet er både ulovlig å selge i Norge og å ha med seg inn i landet. Det kan virke litt rart at det er tillatt med pipe når tobakken er forbudt. Vi antar at grunnen til det er at pipen alene ikke er skadelig og derfor heller ikke forbudt. Svaret på ditt spørmål blir dermed at alle, uavhengig av alder, kan eie en vannpipe. Men ingen kan ha (frukt)tobakk til å bruke i pipen. Når det gjelder salg av frukttobakk på nett er det ikke mye kontroll på det, men det er like ulovlig å kjøpe det selv om det er lett tilgjengelig på nett. Det er mange ting som enkelt kan bestilles på nett selv om det er ulovlig i Norge. Det er så tollvesenet sin jobb å sjekke varer som blir sendt i posten, og de konfiskerer alt som ikke er lovlig å importere. I noen tilfeller anmelder de også den som har bestilt varene til politi.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.