promillesymbol litenKan dere nevne de st√łrste typene alkohol? ūüôā Har spurt her f√łr, og fikk kjempebra svar p√• det jeg spurte om, takk.
Kvinne, 14 år fra Vest-Agder

Det finnes flere hundre typer av stoffet alkohol. Du kan lese mer om det her.

Den alkoholen man drikker heter etylalkohol eller etanol, som vi bruker i √łl, vin, brennevin og sprit. Alkohol er en klar lettflytende v√¶ske, som finnes i alkoholholdige drikker.

Alkohol er det mest vanlige rusmiddelet i Europa i dag. Alkoholholdig drikk er en v√¶ske som hovedsakelig best√•r av smakstilsatt vann og det kjemiske stoffet etanol (etylalkohol). Alkohol utvinnes ved at det oppst√•r en gj√¶ringsprosess av sukkeret i frukt (druer), gr√łnnsaker (poteter) eller kornprodukter, som danner etanol. Det finnes mange ulike typer alkohol. Mengden av¬†alkohol i produktene¬†varierer.¬†De vanligste typene alkoholholdig drikk¬†er:

Legg igjen en kommentar