Ble fersket

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

vinflaske og -glassJeg går i 10. klasse nå og har drikket alkohol siden slutten av 7. klasse og for noen uker siden fant mamma ut for første gang at jeg hadde drikket meg full på en fest og hun ble veldig skuffa. Men helt ærlig talt skjønner jeg ikke hvorfor hun ble så skuffet. Alle vennene mine drikker og jeg har kontroll. Det var ikke første gangen jeg drakk meg full og heller ikke siste. Så hva er problemet? Hun sier at jeg ikke får lov å drikke før jeg blir 18, men hun kan jo egentlig ikke stoppe meg. Alle i klassen min, og da mener jeg ALLE har drikket før og jeg har drikket med de før så hvorfor får ikke jeg lov? Jeg liker jo å være full og jeg liker alkohol så jeg skjønner ikke helt greia.
Kvinne

Vi kan nok ikke svare deg på hvorfor din mor ikke lar deg få lov til å drikke, men vi kan fortelle deg at det ikke er så rart og at det også er en veldig vanlig reaksjon fra foreldre. Foreldre flest vil det beste for barna sine, og de ønsker å beskytte de mot ting som kan skade de. Alkohol er et rusmiddel det er knyttet mange farer til, så at moren din ikke vil at du skal drikke, er egentlig ikke så veldig rart. Å ha grenser er egentlig ikke så dumt, og mange barn og ungdom som ikke har grenser, savner faktisk dette. Mest sannsynlig så er det mange i klassen din som heller ikke får lov til å drikke. Men likevel er det, som du jo opplever, ikke uvanlig at ungdom under 18 år drikker alkohol. Vi oppfordrer deg til å snakke med mammaen din om dette, slik at dere kan forsøke å forstå hverandres synspunkter. Legger ved noen linker som kan være av interesse:

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.