Alkohol i samfunnet?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei, jeg er en jente fra Kristiansand. Jeg har ikke noe kontakt med alkohol eller andre rusmidler, men lurer på: Hvordan påvirker alkohol, samfunnet?
Kvinne, 14 år fra Vest-Agder

Det er mange måter alkoholbruk kan påvirke samfunnet på, spesielt hvis det er snakk om avhengighet/misbruk, men også i enkeltstående rusepisoder. Eksempler kan være vold i nære relasjoner eller mot andre tilfeldige, helseskader som gjør at man ikke kan jobbe / gå på skole, behov for dyre helsetjenster, behov for økonomisk støtte fra det offentlige og psykiske påkjenninger både for den som drikker og pårørende. Hvis foreldre drikker, kan det skade barns utvikling og psykiske helse. Som du ser er dette et stort tema, og det er vanskelig å komme noe enkelt svar. Du kan lese litt mer om dette i denne arikkelen fra regjeringen.no (det er litt «tungt» språk, så hvis du synes det er vanskelig å forstå kan du kanskje lese den sammen med en voksen). På ung.no sin sider  om alkohol kan du lese generelt om ungdom og alkohol.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.