Hei, jeg er en jente fra Kristiansand. Jeg har ikke noe kontakt med alkohol eller andre rusmidler, men lurer på: Hvordan påvirker alkohol, samfunnet?
Kvinne, 14 år fra Vest-Agder

Det er mange måter alkoholbruk kan påvirke samfunnet på, spesielt hvis det er snakk om avhengighet/misbruk, men også i enkeltstående rusepisoder. Eksempler kan være vold i nære relasjoner eller mot andre tilfeldige, helseskader som gjør at man ikke kan jobbe / gå på skole, behov for dyre helsetjenster, behov for økonomisk støtte fra det offentlige og psykiske påkjenninger både for den som drikker og pårørende. Hvis foreldre drikker, kan det skade barns utvikling og psykiske helse. Som du ser er dette et stort tema, og det er vanskelig å komme noe enkelt svar. Du kan lese litt mer om dette i denne arikkelen fra regjeringen.no (det er litt «tungt» språk, så hvis du synes det er vanskelig å forstå kan du kanskje lese den sammen med en voksen). På ung.no sin sider  om alkohol kan du lese generelt om ungdom og alkohol.

Legg igjen en kommentar