Straff for bruk av hasj

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

cannabisHvis du er 13-17år, og bruker/tar hasj hvilke straffer kan du få?
Mann, 14 år fra Sør-Trøndelag

Dersom du er under den kriminelle lavalder og blir tatt i bruk eller besittelse av cannabis, vil dine foreldre og også mest sannsynlig barnevernstjenesten bli koblet inn. Det kan være at du må delta på et program i kommunenes eller politiets regi, og for eksempel avgi jevnlige urinprøver. Er du over den kriminelle lavalder (15 år eller eldre) kan du bli straffet med bøter eller fengsel, det kommer da an på mengden du er i besittelse av. Når det gjelder bruk av cannabis, vil det mest sannsynlig bli straffet med en bot. Boten vil normalt ligge på rundt 3000 kr. Du vil også få anmerkninger i strafferegisteret, og kan få problemer med for eksempel visum til Usa og andre land. Det kan også være at du får problemer med å komme inn i det militæret, og du kan bli utestengt fra noen utdanninger.

 

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.