sprøyteHvordan ser et sprøytestikk ut, etter at man skyter amfetamin. Hvor kan jeg se bilder av det?
Kvinne, 40 år fra

 

Et sprøytestikk som er satt riktig ser likt ut uavhengig av hva som sprøytes inn. Det vil bli et hull i huden der kanhylen (sprøytespissen) har gjennomboret huden, og kan være vanskelig å se. Om stikket er satt feil eller uten hygieniske forberedelser (for eksempel bruk av urent utstyr eller uren hud der injeksjonen settes), kan det oppstå infeksjoner og abscesser. Abscess er en byll som danner et pussfylt hulrom i vevet, og oppstår særlig ved bomskudd, det vil si når injeksjonen settes utenfor venen. Disse kan se ut som alt fra en verkfylt kvise til en stor betent kul.  Rusmisbrukere som bruker mye sprøyter får ofte mange små stikksår rundt omkring på kroppen, alt etter hvor de setter skuddene. Huden kan også hovne opp og bli farget blålig, gulaktig eller rødlig, og se stram og betent ut. Du kan forsøke å søke på nettet etter bilder. Her kan du lese om og se bilder av bomskudd. 

Legg igjen en kommentar