opium

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

RUStlf-logoHva er opium? Kan dere forklare det på en enkel måte. Takk
, 20 år fra

Opium er tørket plantesaft fra opiumsvalmuen og utgangspunktet for produksjon av heroin, morfin og codein.  Alt dette er stoffer som stammer fra opium.

Dette vil si at opium har samme type faremomenter som for eksempel heroin.  Forskjellen ligger mest i hvor konsentrert påvirkningen blir og hvor forgiftet personens pustesenter  blir.  Det er nok derfor forskjeller i hvor fort og hvor dypt man blir avhengig og hvor store fare det er for overdosedødsfall og liknende.  Opium brukes nesten bare som grunnlag for røyking (og som dråper når det gjelder medisinske formål).  Dette gjør at dødsfall er nokså sjeldne, men henfallenhet – dyp avhengighet er reell fare.

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.