Narkotika

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei! Vi er to jenter som skal ha powerpoint presentajson, og lurer på om dere kan si alle dei forskjellige måtane å få i seg narkotika på. Vi vet at det går med f.eks narkotikaplanter, tabletter og sprøyte, men er det noe mer? Kvinne, 14 år fra Sogn og Fjordane

Hvis dere tenker på forskjellige måter å få narkotika inn i kroppen på er det følgende: Det kan injiseres (settes i blodåre med sprøyte), det kan inntas oralt (spise/drikke det) og det kan sniffes (pustes inn gjennom munn eller nese). Når det gjelder de forskjellige typen narkotika kan de fremstilles av planter (f.eks cannabis og opium) eller de kan fremstilles syntetisk (f.eks amfetamin og ecstasy). De forskjellige formene narkotika kan komme i er pulver/klumper (amfetamin), tabletter (ecstasy), krystaller (crack) og plantemateriale (marihuana).

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.