Hvor lenge kan hasj spores i blodet?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

cannabisHei, har en sønn som nylig fikk lappen, men klarte og misste den igjen pga hasj.. Vi ble bekymret og satte oss ned for å prate med ham, og vi ble enige om at han burde starte på urinprøve så snart vi trudde han ikke hadde noe mer thc i kroppen. Men han har sjenert blære, og fikk derfor godkjennelse av politiet om å ta blodprøve, det har nå gått 3 uker. Han sa til oss at han hadde røyket fast hver dag siden sommerferien.. Det jeg da lurer på er hvor lenge sitter det rester igjen i blodet før vi da bestemmer oss for å sende han dit?
Mann, 44 år fra Aust-Agder

Hei

THC (Tetrahydrocannabinol) som er det viktigste virkestoffet i cannabis kan spores i blodprøver ca 1/2 døgn. I urinprøver kan cannabis spores i lengre tid, avhengig av hvor lenge stoffet er brukt og hvor ofte han har røyket. Hvis han har røyket daglig fra i sommer til midt i oktober, altså 3 måneder vil thc kunne spores i urin i 6-10 uker etter siste inntak. Men dette er svært individuelt og blant annet avhengig av omfang av bruk og styrke på stoffet.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.