cannabishvorfor er hasj så digg ?skoleoppgave
Mann, 14 år fra Akershus

Om hasj er digg, kommer nok an på hvem du spør. Men positive effekter ved cannabisrøyking kan nok for noen betegnes som «digg». Generelt gir cannabis en mild følelse av opprømthet, lykke, glede og/eller trivsel (euforisk rus), men rusen varierer fra person til person. Brukeren kan bli avslappet eller hyperaktiv. Personen blir mer oppmerksom på farger, mønstre, musikk og lignende. I første fase av rusen blir man aktiv i tankene og utadvendt. Mange får latteranfall. Andre fase er mer innadvendt, sansene forsterkes og det gir en følelse av avslapning og velvære.

Andre kan ha ubehagelige opplevelser når de ruser seg på cannabis. Angst, paranoia og hjertebank kan forekomme. Langvarig bruk øker risikoen for akutte angst- og depresjonsreaksjoner, kan utløse psykoser hos disponerte individer og kan vanskeliggjøre behandlingen av sinnslidelser som schizofreni og depresjonstilstander. Du kan også se på siden her for «Hjelp til skoleoppgaver». Lykke til!

Legg igjen en kommentar