Urinprøve

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

paragraf litenEr det lovlig for meg som far å bestille et hefte hvor man bestiller/avtaler urinprøve uten at jeg spør min sønn? Jeg skjønner at han kan si nei, men kan jeg få brevet tilsendt ettersom det ikke omhandler meg, og han er over 18? Med tanke på at det er hans fastlege, og hun har taushetsplikt.
53 år fra Møre og Romsdal

Det er ikke helt klart for oss hva du tenker på når du sier «et hefte hvor man bestiller/avtaler urinprøve». Du snakker kanskje her om en rekvisisjon til urinprøver? Om du kan få tilsendt et slikt skjema, kan du sikkert spørre legen direkte om. Men vi kan ikke helt se hva som skulle være hensikten om ikke din sønn har gitt samtykke, både til testing og til innsyn i prøvesvarene.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.