articlesHei! Jeg har en skoleoppgave om narkotika på skolen. Jeg lurte på om dere vet hva narkotika ble brukt til opp igjennom årene? Håper på raskt svar
Kvinne, 14 år fra Buskerud

«Narkotika» er et begrep som kommer fra gresk og egentlig betyr «å gjøre nummen/søvning.» Slik man bruker ordet i dag, betyr det bare at det klassifiseres som illegalt stoff. Vi bruker derfor betegneslen ‘rusmiddel’.

Her kan man nok dele inn i fire hovedgrupper.

Vet ikke om dette er en oppgave du har fått av læreren, eller om det er noe dere har funnet på selv. Men det kan godt hende at det blir en litt omfattende oppgave. Det kunne kanskje være en idé å ta for seg ett rusmiddel. Du kan nok også finne informasjon på Folkehelseinstituttets nettsider. Der er hvert enkelt rusmiddel omtalt, og noe historikk finnes også. I tillegg kan det godt hende du finner noe informasjon på Wikipedia.

Trenger du litteratur til dette prosjektet anbefaler vi på det sterkeste å kontakte biblioteket til SIRUS. Biblioteket er åpent for alle, på hverdager fra 10.00 til 15.00. Alle tjenestene er gratis. De hjelper deg gjerne!

Legg igjen en kommentar