Rusavhengig i familien – kan jeg kontakte fastlegen

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

blue-question-markHei. Jeg har et familiemedlem (en voksen) med rusproblemer knyttet til bruk av alkohol og sovepiller. Hun er kronisk syk og har jevnlig kontakt med fastlegen, men jeg tror ikke fastlegen er klar over omfanget av rusproblemet. Både jeg og andre familimedlemmer har forsøkt å konfrontere henne med problemstillingen og bedt henne søke hjelp hos legen eller andre steder, men uten resultat. Kan jeg selv kontakte hennes fastlege og hva kan eventuelt legen gjøre med de oplysningene jeg kommer med?
, år fra

Det er ikke noe i veien for å gi en bekymringsmelding til legen hennes, men legen har taushetsplikt så du vil ikke få vite noe om hva som skjer videre.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.