Oxynorm

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

keyEr det virkelig så idiotisk og bakvendt, at en som meg. Som har barn og fått en skikkelig forferdelig oppfølgning av sykehustabbe,- at jeg.. Må få en lege til og sende inn et bønnebrev til en som leker NAV Gud? For og bli innlagt nå? For og få hjelp til og slutte med oxynorm? Jeg klarer ikke mer av disse pillene og vil ha hjelp til og komme utav de onde sirklene som sykehuset kasta meg i. Jeg vil ha hjelp nå! Ikke om en måned!
Kvinne

Rusbehandlineng i Norge er en del av spesialisthelsetjenesten. Det betyr at man her, som i andre deler av spesialisthelsetjenesten, trenger henvisning for å få en plass. Legen kan henvise uten å sende «bønnebrev til en som leker NAV Gud». Det er ofte ventetid på behandling, både på rusbehandling og annen behandling.

Det finnes andre muligheter enn å gå via lege eller NAV, men det er gjerne i privat regi, og det koster penger. Du sier ikke hvor du bor i Norge, men her er et eksempel på et slikt tilbud (her er det liten eller ingen ventetid). Hvis du er i nærheten av Oslo, er P 22 et tilbud hvor du ikke trenger henvisning. Les mer her.

I spesialisthelsetjenesten er det også et prinsipp om at alle har rett til fritt sykehusvalg. Det betyr at pasienter i utgangspunktet har rett til å velge selv hvor de vil behandles. For flere opplysninger om retten til fritt sykehusvalg, kontakt Pasientrådgivertelefonen på nummer 80041004.

Hvis du opplever deg urettferdig behandlet i helsevesenet, anbefaler vi deg å snakke med Norsk Pasientforening for råd og veiledning.

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.