Kreatin

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

blue-question-markHei! Har et spørsmål innen urologi: Ser at det er mye bruk av Kreatin (kreatinin) på min arbeidsplass. Dette stoffet mener jeg å huske er svært nedbrytende for nyrer? Det at voksne bruker dette er «deres sak», men hadde vært greit å informere brukerne om faren med dette stoffet (hvis det er noe fare). Søker man på nettet, er det bare positiv omtale om dette stoffet. Tar ikke dette for «god fisk». Det jeg er mest bekymret for er at guttungen min (15 år) sier at det er svært utbrett i ungdomskolen. Har dere noen linker eller en mening om dette? 
Mann, 46 år fra Hordaland

Kreatin er et kosttilskudd og ikke et rusmiddel, derfor faller det utenfor vårt kompetanseområde. Vi anbefaler deg å ta kontakt med Dopingtelefonen: 80050200.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.