Knøttsmå lystive pupiller

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

blue-question-markHar en kollega som vi frykter har problemer. Sovner på jobb, er helt fjern i blikket, benekter at hun har problemer. Har små, små pupiller.
Kvinne, år fra Sør-Trøndelag

Små pupiller kan tyde på bruk av opioider. Ved bruk av opioider kan man bli trøtt og sløv. Medisiner som inneholder opioider brukes også i medisinsk behandling av smerter, men om man tar disse riktig og som forskrevet fra legen, vil man normalt ikke sovne uten videre.

Vi anbefaler dere å ta kontakt med AKAN Arbeidslivets kompetansesenter for rus- og avhengighetsproblematikk. AKAN er en ideell organisasjon som har som formål å forebygge rus- og avhengighetsproblemer i norsk arbeidsliv. Akan har en veiledningstelefonen som er åpen mandag–fredag fra kl. 09.00– 15.30. Telefontjenesten er gratis og åpen for alle. Du kan gjerne være anonym. Nummeret dit er 22 40 28 00.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.