Hei! Hvilken hjelp kan jeg få og hvor henvender jeg meg? fastlegen eller ruskontakten i byen..
Mann, 31 år fra Rogaland

Fastlegen kan være et bra sted å begynne for å få hjelp til slutte med kokain. Legen din kan henvise deg til et passende tiltak. En ruskonsulent på NAV kan også henvise deg til videre behandling. Hvis du ønsker å få litt mer informasjon om hva slags offentlige hjelpetilbud som finnes, kan du bruke nettsiden til fritt sykehusvalg . Under «sykdom/behandling» velger du «rus og avhengighet», og under «behandling» velger du «illegale rusmidler». Under «region» velger du «Helse Sør-øst». Du vil da få opp en oversikt over hele behandlingstilbudet i din region. Se under overskriften «Poliklinisk», eller «Døgn korttid». Om du trykker på selve overskriften, vil du få listen sortert etter ventetid (kortest til lengst), mens trykker du på «Sted», vil du få listen sortert etter hvor tilbudet befinner seg

Anonyme Narkomane (NA) er et fellesskap av kvinner og menn med rusproblemer som møtes jevnlig for å hjelpe hverandre til å holde seg rusfrie. For å delta i NA fellesskapet er det ikke nødvendig med henvisning fra fastlegen. Her finner du møteliste for Anonyme Narkomane.

Stiftelsen Bergensklinikkene har en internettside, Rushjelp.no, med tester og selvhjelpprogrammer/kurs for de som ønsker å slutte med kokain eller kutte ned kokainbruk. Informasjonen som du oppgir er konfidensiell og hele kurset er gjennomført via Internett.

Du er også velkommen til å ta kontakt med oss på telefonen 08588 (hver dag 11-19 onsdag 10-21) eller chatte med oss på hverdager (14-17).

Les mer her: Hjelp til å slutte med kokain

Lykke til!

Legg igjen en kommentar