Er det farlig å blande alkohol med hverandre?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

whiskey-13Hei! Jeg tok en halvlitersflaske og blandet sprit, wiskey, brennevin og vodka i den. Er dette farlig eller giftig? Vet at alkohol generelt er farlig, men kan jeg bli dødssyk av blandingen? Og kan man blande den med brus også uten å bli forgiftet?
Kvinne, 14 år fra

Det er nok ikke mer farlig å drikke en blanding av ulike alkoholholdige drikker enn å holde seg til en sort. Det kan hende du blir dårligere enn du hadde blitt om du holdt deg til en sort, men det er først og fremst fordi smaken vil være ganske vond. Det er ikke farlig å blande med brus. Det som er skummelt med å blande sprit med brus/annen leskedrikk, er at spritsmaken blir mindre og man derfor risikerer å drikke fortere og mer, noe som kan føre til en rask promillestigning og veldig høy promille. Det er promillen som avgjør om det er farlig å drikke. Man får fortere høy promille av å drikke alkoholholdige drikker med høy alkoholprosent, noe både whiskey, brennevin og vodka har. Så derfor vil vi advare deg mot å drikke hele halvlitersflasken, da vil du få en farlig høy promille. Høy promille kan være svært farlig, og potensielt dødelig. Du kan lese mer om promille  her og alkohol her. 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.