Hei jeg har en skole oppgave og jeg lurer på hvorfor man drikker seg beruset og gjør det man gjør
Mann, 15 år fra Østfold

RUStelefonen svarer:

En del ungdommer drikker så mye alkohol at de blir beruset. I en undersøkelse som Norstat har utført for Helsedirektoratet i 2012, sier omtrent halvparten av ungdommene mellom 15 og 17 år at de noen gang har drukket mer enn et par slurker alkohol. 58 prosent av de ungdommene som har drukket alkohol, sier at de noen gang har drukket så mye at de ble fulle. Det betyr at litt over en fjerdedel av ungdom har drukket seg beruset i alderen 15-17. Denne artikkelen er ganske informativ.

Hvorfor drikker ungdom?
Til tross for alle negative virkninger alkohol gir, er det mange ungdommer som velger å innta alkohol. Grunnene til dette kan være mange. Blant annet kan ungdom ofte være nysgjerrige på effekten av dette rusmiddelet. Ryktene om morsomme fester med alkohol, tilgjengelighet, påvirkning og lokking fra venner og miljøet rundt deg, er ofte med på å gjøre alkohol fristende. Her er mer om temaet.

Hvorfor ungdom gjør som de gjør når de har drukket, handler nok mest om at alkohol fjerner hemninger. Man ender ofte opp med å gjøre ting man ellers ikke ville gjort. Du finner nok mer informasjon om dette også på lenkene over.

Legg igjen en kommentar