Alkohol når man er 16?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

olflaske2Hei! Jeg bare lurte på om det er noe slags prosent av alkohol som er lovlig å kjøpe/drikke når man er 16? Visst der er det, hva da?

I Norge er det 18-årsgrense på å kjøpe drikke med mindre enn 22% alkohol, og 20-årsgrense for å kjøpe drikke med mer enn 22% alkohol. Det er også ulovlig for andre å selge, gi eller sjenke mennesker under 18 år med alkohol.

Drikke som inneholder under 0,7 prosent alkohol regnes som alkoholfritt. Det er derfor ikke aldersgrense på drikke med under 0,7 prosent alkohol. Du kan lese mer om dette i Lov om omsetning av alkoholholdig drikk m.v. (alkoholloven). Aktuelle paragrafer for deg er § 1-3. Definisjoner og § 1-5. Aldersgrenser.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.