promillesymbol litenHva slags alkohol er mest populært blant ungdom?
Mann, 20 år fra Vest-Agder

 

 

I følge en SIRUS-undersøkelse i Norge var det en stor andel, i overkant av 60 prosent, i aldersgruppen 15/16 år som oppga at de hadde drukket alkoholholdige drikker. Den drikkesorten som flest av de yngste oppga å ha
drukket, var «rusbrus» etterfulgt av øl. Dette gjaldt både i det landsdekkende utvalget og i Oslo. Med økt alder økte andelen som hadde drukket alle de forskjellige alkoholtypene og blant 19/20-åringene
hadde så godt som alle prøvd alle de aktuelle drikkesortene. Den store andelen som oppga å ha drukket «rusbrus», alle alderstrinn sett under ett, tyder på at dette er en alkoholsort som har fått et visst fotfeste blant ungdom. Du kan lese mer om undersøkelsen her.

Legg igjen en kommentar