rusavhengig

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

rustlf-logo 75x67Vet ikke om det kommer et spørsmål. Men jeg har ruset meg i snart 20 år. Kom fra alfa klinikken i slutten av april. 7 ukers opphold med møter og grupper. Det holdt en uke hjemme, å nå er det værre enn noen gang. Jeg føler jeg er i ferd med å gi slipp på det a4 livet som alle strever etter. Jeg ønsker det jo for meg selv. Alfa er en privat klinikk. Jeg betalte. Denne gangen har jeg ukke midlene til det. Jeg trenger hjelp snart.
Mann, 35 år fra Akershus

Det høres ikke ut som en god situasjon for deg og det er bra at du vil søke hjelp. Gjennom det offentlige hjelpeapparatet kan du få ulike typer behandling. Legen din kan henvise deg til et behandlingssted som passer for deg. På Fritt sykehusvalg finner du en oversikt over behandlingssteder som har avtale med de regionale helseforetakene (f.eks. Helse sør-øst). Her kan du søke på ulike typer rusproblematikk og ulike steder. Du finner en oversikt over ventetider og en pasientrådgivertelefon du kan spørre til råds om kvalitetsmarkører og rettigheter osv.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.