Pillemisbruk

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

benzodiazepinerJeg er en mann som er samboer med en kvinne som er 1 år eldre enn meg. De siste årene har hun blitt mer slapp, trøtt, umotivert, sint og aggressiv. Jeg har oppdaget at hun tar Sobril og Tolvon. Sobril kan hun ta mer enn 4 av pr dag. Det ser ut som hun har gjort det i mange år. Når jeg har spurt forsiktig om dette så avfeier hun det med at dette er tabeletter hun tar pga kvalme, og at hun har gjort det i mange mange år. Og at alt er avtalt med lege. Så blir hun sinna, og beskylder meg for å grave for mye og for at jeg overreagerer. Så alt ender med at alt er min feil og at hun har full kontroll. Nå er samlivet vårt i ferd med å bryte sammen. Jeg er blitt sykemeldt fra jobb og sliter psykisk.

Mest pga dette. Hun tror det er jobben som sliter meg ut… Hun har selv en meget krevende jobb som hun legge mye i. Har selv gått på «lykkepiller» og sovetab i 3 år, noe som er 10 år tilbake i tid. Men nå er jeg bare lei alt. Tør ikke ta dette opp med henne, men det blir vel tvunget fram. Redd for at det blir å smelle noe skikkelig snart… Hva gjør jeg?
Mann, 45 år fra

Det er ikke vanskelig å forstå at dere er i en vanskelig stiuasjon og at du er skikkelig frustrert og lei. Du har nok rett i at dere må snakke sammen om hvordan dere har det og at du får formidlet til henne det du skriver til oss. Hvis du er i tvil om at en slik samtale vil bli konstruktiv, kan du jo ta kontakt med f.eks. et familiekontor (hvis det er det der dere bor) eller du kan ta kontakt med fastlegen, forklare situasjonen og be om hjelp. Siden du er sykemeldt for tiden er legen kanskje informert allerede. Det kan uansett være greit å ha en tredjeperson til stede når dere skal diskutere disse vanskelige temaene, en profesjonell som kan bidra til å holde fokus i samtalen. Hvis du føler at du har behov for å snakke med noen om dette er du velkommen til å ringe oss hver dag 11-19, eller du kan chatte med oss på hverdager 14-17.

 

 

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.