Oxycontin/oxynorm avrusning

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

tabletter hviteHei. Jeg har nå stått på Oxycontin og oxynorm i åtte uker. Jeg orker rett og slett ikke ta det mer og har sluttet med det for to dager siden. Jeg trenger det strengt tatt ikke lenger heller da smertene jeg fikk de for er borte. Har de siste to ukene tatt de fordi det har vært lettere enn ikke å ta de. I to dager jeg hatt kraftig diare, kramper i leggene, hodepine, oppkast og hatt en opplevelse av å være litt forvirra fryser og svetter om hverandre og har et relativt høyt stressnivå i kroppen. Er det abstinenser og hvor lenge varer det? Kommer det til å ha angst lenge? Medikamenter fått via sykehus grunnet operasjon. Ingen seponeringsplan eller samtale rundt avslutningen av medisinen.
Mann, 40 år fra Akershus

Oksykodon, som er virkestoffet i både OxyContin og OxyNorm er stoffer med virkninger som ligner morfin både i kvalitet og styrke. De vanligste abstinenssymptomene av opioider ligner en influensa med følelse av ubehag, uro og rastløshet, muskelverk og frysninger. Man kan også oppleve symptomer som blodtrykksproblemer og diare/oppkast som varer mer enn to-tre dager. Abstinenser kan lindres ved gradvis kontrollert nedtrapping, noe du kan be legen din å bistå deg med. Om du ikke ønsker nedtrapping, kan du forevente at de typiske abstinenssymptomene går over i løpet av 1 – 3 uker. Om du har diare kan det være greit å drikke en del vann så kroppen ikke tørker ut. Du kan også lindre de verste symptomene med lettere smertestillende. Ellers kan du fokusere på å ta det rolig, gjøre ting du liker, spise godt og slappe av. Om det ikke blir bedre i løpet av noen uker kan du ta kontakt med legen din.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.