Metamina

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei. Bare lurer på ift metamina, om disse medisinene har senskader på hjernen lignende følelseståp og hjernefunksjon? ikke hva som offentlig blir sagt men om det er tilfeller der slike ting har forekommet? Lurer og på om hjelpestoffene magnesiumstereat og talk etc som jeg har hørt er i metamina, men som ik står oppført på boksen er farlig eller uheldige for feks hjernen etc? Lurer tilslutt på om det er farlig å innta metamina tabletter (inneholder bla laktosmonohydrat) intravenøst(IV) istedenfor oralt? om det holder å løse opp tablettene i vann og sile gjennom bommull for at det kan injiseres?
Kvinne, 29 år fra Hedmark

Det er litt uklart for oss hva du mener med «senskader på hjernen lignende følelseståp og hjernefunksjon». Den stimulerende virkningen Metamina har på hjerte- og karsystemet gir en økt risiko for blant annet hjerneblødning, hjerteinfarkt og hjerterytmeforstyrrelser, noe som kan lede til et dødelig utfall. Slike påvirkninger på hjerte-og karsystemet er rapportert selv ved lave doser. Plager som verking i muskler og ledd, angst, urolig søvn og drømmer er også vanlige ettervirkninger. Hvor store skadene blir og hvor langvarige de blir avhenger asv individuell sårbarhet og av hvor langvarig og omfattende bruken har vært.

Vi tenker at du ikke trenger være bekymret for om hjelpestoffene magnesiumstereat og talk er farlig eller uheldige for hjernen. Ja, det kan være mye mer farlig å injisere Metamina enn å ta det peroralt. Vi anbefaler deg ikke å injisere det, og vi gir heller ikke opplæring i injisering.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.