Hei, jeg har en datter på 23 år som påstår hun har vært avhengig av cannabis og sier at hun nå er sluttet. Jeg føler meg ikke trygg på det. Hun er flyttet hjem og til tider overnatter hun i byen. Er begynt på skole 2 ganger i uken også jobber hun i tillegg. I helgen overnattet hun i byen og kom hjem på søndag morgen i 10 tiden. Gikk å la seg og har i grunn sovet siden da…. Har dere et tips til hvordan jeg kan få henne inn på en slags avrusning evnt fastlege analyserer urinprøve osv
Kvinne, 49 år fra Hordaland

Vi skjønner godt at dette er en fortvilet situasjon for deg og at du lurer på hvordan du best kan gripe inn. Du skriver at hun sier at hun har sluttet, men at du ikke klarer å tro helt på det. Vi tenker at du har ingen annen måte å finne ut av det på enn å spørre henne. Fordi datteren din er voksen kan du ikke tvinge henne til noe, men du kan be om at dere skal sette dere ned som voksne mennesker og snakke om situasjonen. Hvis hun etterhvert er enig i at hun trenger hjelp i form av samtaler og/eller urinprøver kan dette best ordnes gjennom lege. H*n kan henvise til spesialisthelsetjenesten som har anvar for behandling av mennesker med rusmiddelproblematikk.
Når det gjelder samtalen du skal ha med din datter kan det være lurt å tenke nøye over hva du ønsker å oppnå, og hvordan du best kan få til det. Forsøk å ikke gå inn i diskusjoner, men hold samtalen i gang på en rolig og behersket måte. Sørg for å legge til rette for at datteren din får tenkt gjennom egen situasjon, ikke gi henne svarene  men la henne få tenke de ut selv. Under finner du noen tips til «hvordan snakke med noen om deres cannabisbruk»:

Hva hvis personen ikke er villig til å endre seg?

Legg igjen en kommentar