fryktelige abstinser etter bråstopp av lang tids medikamentmisbruk

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

har nå vært medikamentfri i 7 uker, men jeg synes at alt blir verre og verre, har skjelvinger, svimmel, ser dobbelt, er mentalt sliten,nervøs, press i hodet, hodepine, svetter og er kald om hverandre, drømmer veldig, tør ikke være alene, føler jeg ikke kan gå( sjangler), ingen matlyst, det jeg spiser kommer rett ut igjen, stadig feber og uvel, har ikke lyst til noenting, plager livet av min samboer, osv. trodde at disse plagene ville forsvinne, men hvor lang tid kan det ta og event. er det noen form for hjelp/info og henvende seg til? mrk har ikke hatt noen form for lyst til og begynne med medikamenter igjen,. mvh abb
Kvinne, 51 år fra Telemark

Du skriver ikke hva slags medikameneter du har brukt, hvor mye du har tatt eller over hvor lang tid, så det er litt vanskelig for oss å svare deg helt konkret. Generelt kan vi si at benzodiazepiner kan gi den typen abstinensplager du beskriver, og det kan sitte i ganske lenge. Akkurat hvor lenge er avhengig av hvor mye/lenge du har brukt, i tillegg forekommer det en del individuelle variasjoner. I boken Legemiddelavhengighet av Kari Hafseng bli det sagt at den akutte abstinensen etter bezodiazepinbruk varer i 4-8 uker avhengig av tablettenes nedbrytningstid (halveringstid). Videre at det er vanlig at abstinensplagene kommer og går i uker og måneder, at de kommer i bølger og avtar langsomt  Hvis du føler at plagene dine er uutholdelige kan du kontakte legen som medisinerte deg og fortelle hvordan du har det. Kanskje kan du få noen lindrende medisiner som kan hjelpe deg over det verste. Du kan lese mer om benzodiazepiner her.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.