Abstinenser etter langtidsbruk av Nobligan og Tramadol bruk

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

tabletter hviteHei gått på dette lenge men har sluttet da dette ikke hadde noen virkning på mine smerter, har vel gått på maks doser. Har nå kjempehøyt blodtrykk og puls, får hjelp med dette nå. Har fått manisk depresjon og lurer på hvor lenge dette kan vare?
Mann, 46 år fra Østfold

Vi vil først si at det er veldig individuelt hvordan abstinenssymptomene ytrer seg og oppleves for den enkelte. Det som er sikkert er at symptomene varer i en begrenset periode. Ved brå slutt vil den akutte perioden normalt være overstått i løpet av et par uker. Har du trappet ned trekker abstinensen mer ut i tid og mest sannsynelig merkes mindre enn ved brå slutt. Videre er det heller ikke unormalt å kjenne på diverse plager etter den akutte fasen. Det sises også at abstinensplagene ikke er like sterke hele tiden, de kommer i bølger og avtar langsomt. Vi tenker også at dette er noe du kan spørre din lege om, eller de som har fulgt opp medisineringen. Om plagene ikke gir seg vil vi anbefale at du kontakter lege.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.