Har veldige abstinenser av over forbruk av Pinex Forte. Får ikke sove og føler jeg skal bli gal. Hva kan hjelpe?
Kvinne, 43 år fra Oslo

 

Du sier ikke noe om hvor mye du har brukt eller om du har trappet med, eller bråseponert. Om du har brukt store doser over tid, og stoppet brått, er det vanlig å få abstinensreaksjoner (det er kodeinen i medikamentene som gir abstinenser). Disse vil vanligvis vare i en ukes tid. Du sier ikke om du har fått medikamentene gjennom lege eller ikke. Om du har fått det gjennom lege, er det lurt å snakke med legen om en plan for å lindre abstinenser. Du kan ev. be om å få lette sovemedisiner/beroligende. Ut over dette, kan det hjelpe å prøve å spise så mye du klarer, drikke mye væske og prøve å bevege seg litt. Mange føler også at det hjelper å ha selskap av noen som kan oppmuntre og hjelpe til med å lage litt mat, slå i hjel tiden, noen å se en film sammen med osv. Du vil oppleve at du gradvis blir i bedre form, men det kan som sagt være til nytte å snakke med en lege om å få noen lette sovemedisiner/beroligende.

Legg igjen en kommentar