Hjelp ved avrussing

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

rustlf-logo 75x67Hvor kan jeg få hjelpe og støtte når jeg har gått in for og slutter med og ruser meg ?
Kvinne, 30 år fra Nordland

Det er mange muligheter. Noen bruker NA-møter eller AA-møter som steder for hjelp og støtte. Andre får også mye forståelse og støtte gjennom Rusmisbrukernes Interesseorganisasjon. Noen følges opp gjennom en ruspoliklinikk gjennom samtaler. For å komme inn på det, trenger man en henvisning fra legen sin eller en ruskonsulent på Nav. Du finner oversikt over de ulike offentlige tilbudene på denne siden. Legen din kan også henvise deg til en psykolog hvor man kan ha oppfølgingssamtaler. Ellers er det jo også mange som får god hjelp og støtte av venner og/eller familie, særlig hvis man har noen nær som ikke ruser seg, og som man stoler på.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.