Akohol

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

alkohol bildeHei. jeg drikker alkohol nesten daglig. lurer på om det finnes en klinikk eller rehabiliterings senter for sånt i midt norge? fastlegen sa at det var bare å slutte å drikke, så løste problemet seg :/
Mann, 30 år fra Sør-Trøndelag

Du finner en oversikt over behandlingssteder som har avtale med det regionale helseforetak (f.eks. Helse Midt-Norge) på sidene til Fritt sykehusvalg. Der kan du søke på ulike typer rusproblematikk og ulike steder. Under «sykdom/behandling» velger du «rus og avhengighet», og under «behandling» velger du Alkohol. Under «region» velger du «Helse Midt-Norge». Du vil da få opp en oversikt over hele behandlingstilbudet i din region. Se under overskriften «døgn langtid». Om du trykker på selve overskriften, vil du få listen sortert etter ventetid (kortest til lengst). På nettsidene finner du også en oversikt over ventetider og en pasientrådgivertelefon du kan spørre til råds om kvalitetsmarkører og rettigheter osv.

Du trenger en henvisning fra lege eller fra en ruskonsulent fra NAV for å søkes inn til de ulike stedene. Hvis legen din ikke tar deg og problemet ditt på alvor, kan du skifte fastlege. Dette kan du gjøre på https://tjenester.nav.no/minfastlege/innbygger/visloginside.do. Du kan også ringe fastlegetelefonen på 810 59 500. 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.