Cannabis og forsvaret

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei. Har røyka hasj 2 ganger på samme dagen, og lurer på om dette vil kunne oppdages når jeg skal inn i militæret om 2-3 uker? Forutsett at jeg ikke røyker mer.
Mann, 19 år fra Østfold

 

Cannabis kan vanligvis spores i urinen ca. 3-7 dager om du har røkt det kun en dag. Dette betyr ikke at du er påvirket av cannabisen i en hel uke, men fordi virkestoffet i cannabis (THC) er fettløselig vil det binde seg til fettvevet i kroppen din og sakte frigjøres. Hvor lenge virkestoffet sitter i kroppen er avhengig av mengden man får i seg og hvor hyppig man har inntatt det. Det er individuelt hvor lenge det er sporbart, men muligheten for at det er sporbart etter 2-3 uker er svært liten. 

I tillegg kan det være greit å informere deg om forsvarets mulighet til å ta hårprøver av deg. Cannabis kan spores i håret du hadde da du inntok stoffet, (både i selve håret og i hårsekken). På Folkehelseinstituttet sine sider kan du lese om testing i forsvaret. Som du ser er det vanligst med urinprøver.

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.