Hvor lenge ligger hasj i blodet/urinen?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

cannabisHei! For rundt 2 uker siden tok jeg ett trekk av en joint. For 10 dager siden tok jeg også ett trekk av en joint. Jeg tok ett trekk av en joint for 1 uke siden også, og jeg lurer på hvor lenge dette vil ligge i blodet og i urinen min? Jeg er syk nå, og om 2 dager skal jeg til legen for å ta blodprøve for å se om jeg har blod- og/eller jernmangel. Jeg skal også ta en urinprøve for å se om jeg har urinveisinfeksjon. Vil legen min da se at jeg har røykt hasj?
Jente, 17 år fra Hordaland.

Det viktigste virkestoffet i cannabis, THC, kan som regel påvises i blodet i ca. et halvt døgn etter et enkeltinntak av en vanlig rusdose, og i urin i noen dager forutsatt at du bare har tatt ett trekk. Det lite sannsynlig at det vil vises cannabis på verken en blod- eller urinprøve hos deg, siden det er over en uke siden du har røkt sist. Det er dessuten slik at legen din ikke vil oppdage THC i en blod- eller urinprøve om han ikke leter spesielt etter dette stoffet. Legen din kan ikke teste for cannabis uten ditt samtykke.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.