Hekta på amfetamin & sex

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

amfetamin litenHeisann, tror jeg er hekta på amfetamin og sex sammen. Mange andre som er hekta på akkurat dette?
Mann, 28 år fra Aust-Agder

Noen av de  virkningene man kan oppleve ved amfetaminbruk er hevet stemningsleie, høy selvfølelse, pratsomhet, økt sjansetaking og nedsatt kritisk sans. Disse virkningene kan gjøre at man tar flere sjanser og er mindre selvkritisk – også seksuelt. Hvordan amfetamin påvirker sex og orgasme varierer veldig fra person til person. Det vi vet er at amfetamin påvirker «lystsenteret» i hjernen, noe som kan føre til at gode følelser blir forsterket.

Hvorvidt avhengighet av kombinasjonen sex/amfetamin er utbredt og hvor utbredt det eventuelt er, har vi ikke noen tall på. Om du opplever å være hekta på amfetamin og/eller sex, anbefaler vi deg å søke hjelp. I første omgang er det lurt å ta kontakt med en lege slik at h*n kan henvise deg videre.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.