Ang Sobril

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei, jeg er en mann som de siste 3-4 månedene har hatt det veldig slitsomt med nerver osv, og jeg har pga dette brukt sobril ( 25 * 3-4 ganger daglig ), uten noen særlig pauser. Jeg er litt bekymret for hva jeg kan regne med å vente meg av evt abstinens, når jeg nå har tenkt å slutte med dem. Kan jeg kutte tvert av, eller må jeg virkelig trappe ned i lang tid?
Mann, 31 år fra Finnmark

 

Omfang og styrke på abstinenser kan variere veldig fra person til person. Det er derfor vanskelig for oss å kunne forutsi hvordan det vil bli for deg. Sobril er et benzodiazepin, og rent generelt kan vi si at abstinenser fra benzodiazepiner normalt varer fra 1- 2 mnd. og ofte har form av stress, angst, uro, skjelving og kramper. Har du hatt angst eller depresjoner i forkant av pillemisbruket, kan du nok i abstinesperioden oppleve at dette blir forsterket, i noen tilfeller også værre enn det var i utgangspunktet før du begynte å ta piller. I slike tilfeller kan det være greit med en nedtrapping, det kan gjøre «landingen» litt mykere. Men som sagt er dette individuelt, og vi vil anbefale deg å ta opp dette med foreskrivende lege som kan hjelpe deg med å sette opp en event nedtrappingsplan og/eller kanskje foreskrive andre medikamenter som ikke er vanedannende i den første tiden.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.