Utslag på urin prøve

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

rustlf-logo 75x67Hei har en datter som har fått utslag for canabis på en urin prøve. Hun bruker ibux samt andre smertestillende pga vond rygg. har lest et sted at dette kan gi utslag på slike tester. hvor kan jeg finne noe som står skrevet om dette.
Mann, 53 år fra Vest-Agder

Vi har sett etter på erowid.org om falske positive på cannabis. (Kjenner du ikke til Erowid, kan du lese om det her.) Her er selve artikkelen. Vi kan ikke garantere for denne informasjonen, men den omhandler i alle fall falske positive på cannabis. Følgende virkestoffer kan potensielt gi falske positive:

  • Ibuprofen; (Ibux etc)
  • Naproxen
  • Ketoprofen
  • Promethazine
  • Pantoprazole
  • Riboflavin (B2, hampfrøolje)
  • Dronabinol (Marinol)

(Kjenner du ikke til virkestoffene, kan du google dem).

Denne artikkelen fra Tidsskrift for Den norske legeforening omhandler Cannabis og urinprøver generelt. Ønsker du å snakke med de som har mest kompetanse på dette området, kan du kontakte Avdeling for klinisk farmakologi ved St. Olav hospital i Trondheim.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.