Når kan jeg kjøre bil

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Jeg begynte å drikke klokken 16.00 og sluttet klokken 01.00 på natten. Jeg har drukket 2 halve liter øl og 8 glass vin. Når kan jeg kjøre bil?
Kvinne, 54 år fra Oslo

Hvor lang tid kroppen din bruker på å bryte ned alkohol er avhengig av flere faktorer, blant annet din vekt/muskelmasse, hvor fort du drakk, om du spiste godt i forkant og om du var uthvilt. Denne artikkelen på vår hjemmeisde forklarer hvordan du kan regne ut din promille, og lenker også til flere promillekalkulatorer som gjør jobben for deg, men hvis du vil være helt sikker på om du er kjørbar før du setter deg bak rattet, er kanskje et pålitelig alkometer det beste.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.