Langtids behandling under paragraf 12

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

paragraf litenHei. vet dere om noen behandlingssteder som har behandling over 10 mnd i sør øst norge? finner kun tyrili
Mann, 23 år fra Telemark

Det er ikke noe klart og entydig svar på spørsmålet ditt. Og det er fordi «det kommer en på». Vi har snakket med Fritt Sykehusvalg om det. Du har sikkert hørt om dem, men her er litt info: De har en Pasientrådgivertelefon (80041004, åpen alle hverdager kl. 08.00 til 15.00.). Pasientrådgiverne kan gi informasjon om:

  • ventetider for utredning og behandling for de vanligste diagnoser og behandlinger innenfor fysisk helse, psykisk helse og rus og avhengighet
  • behandlingstilbud både på offentlige og private sykehus som har avtale med regionalt helseforetak, og privatpraktiserende spesialister og klinikker som har avtale med de regionale helseforetakene
  • hvordan du kan velge eller bytte sykehus eller behandlingssted
  • transport og reiseutgifter
  • pasientrettigheter og klageadgang
  • om oppholdet på sykehus eller behandlingssted
  • kontakt med fastlegen eller annen kontakt med spesialisthelsetjenesten
  • generell informasjon om selve ordningen fritt sykehusvalg

Det de sier er at de fleste steder som tilbyr lang- og korttidsbehandling er «godkjente» for § 12-behandling. Men det kommer an på hva du er dømt for, hvor lang dom det osv. Den beste fremgangsmåten er å finne steder som passer for deg (type rus, alder, beliggenhet, hva slags behandlingsmodell du tror på osv.). Kanskje lage en liste over hvilke du foretrekker (du finner en oversikt over steder på Fritt Sykehusvalg). Så kan du gå inn på websidene til de enkelte stedene og se om det er informasjon der. Ev. går det an å ringe dem. Det ligger lenker til de fleste steder på Fritt Sykehusvalg. Så hvis du surfer litt på nettet eller ringer litt rundt, er det god sjans for å finne et sted. Du kan også ta en telefon til Fritt Sykehusvalg og høre om de har mer informasjon

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.